Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/rsoci72/public_html/libraries/joomla/html/parameter.php on line 512
DOGGYSTYLE - Social Act Theatre - Prima trupă de teatru independent din Galaţi

DOGGYSTYLE

Text: Radu Horghidan // Direcţie de scenă: Radu Horghidan, Florin Toma // Distribuţie: Vlad Ajder, Petronela Buda, Radu Horghidan, Florin Toma

“Doggystyle” este primul produs Social Act Theatre. Fidel misiunii teatrului şi valorilor asumate de trupa noastră, spectacolul distrează, conştientizează şi responsabilizează publicul. “Doggystyle”este în același timp o comedie, o dramă și o mostră de teatru social, reușind să ia prin surprindere publicul şi criticii nu doar prin actualitatea temelor abordate - câinii comunitari, traiul în condominii, toleranţă, responsabilitate -, ci şi prin neaşteptatul apel la simţ civic pe care îl face: la finalul fiecărei reprezentanţii, actorii oferă spre adopţie un câine fără stăpân dintre cei salvaţi de pe străzi de asociaţiile partenere de protecţie a animalelor. Suntem fericiți să raportăm că mai mulți căței și-au găsit astfel un cămin iubitor.

“Doggystyle” a avut premiera pe 24 noiembrie 2013 în Galaţi, la Yoobi Pub. De atunci, spectacolul a avut peste zece reprezentații în cinci oraşe: Galaţi, Brăila, Sibiu, Iaşi şi Cluj-Napoca. Piesa a fost jucată şi în cadrul unor festivaluri naţionale de teatru independent: Festivalul 25 de Ore de Teatru Non-Stop de la Sibiu din aprilie 2014, Festivalul de Teatru Independent şi Artă Performativă Perform Iaşi din iunie 2014, Festivalul de Teatru Independent Butterfly Effect de la Galaţi din septembrie 2014 şi Festivalul Temps d'Image de la Cluj-Napoca din noiembrie 2014.

Cronici

“Pentru dreptul lui Grivei  la viaţă, câinele comunitar demn de milă când rătăceşte flămând între blocuri dar şi javră fioroasă în haita ce bântuie cartierul, trebuie să voteze spectatorii la capătul procesului intentat pentru că a  muşcat un om. Actorii gălăţeni (Petronela Buda, Florin Toma, Vlad Adjer, Radu Horghidan) înfruntă toate locurile comune ale subiectului excesiv dramatizat de media, mai ales că procesul lui Grivei dă curs unor scene previzibile, cu personaje tip: victima, vecina miloasă, preşedintele de bloc, câinele însuşi, personificat, chemat la bară de procurorul acuzării. Scene în crescendo produc roluri de compoziţie savuroase care scot tema din banalitate şi previzibil, iar publicul e forţat să iasă din pasivitate la final când, după votul împotriva eutanasierii câinelui, li se cere să înfieze câinele.”

Oana Cristea Grigorescu, Radio România Cluj

“Doggystyle este genul de piesă care pune întrebări, care este construit din realitatea şi concepţiile fiecăruia dintre noi, despre lucrurile simple, cotidiene, dar intens mediatizate, dezbătute sau controversate cum ar fi problema câinilor vagabonzi. Grivei este personajul principal, sursa ping-pong-ului pleadoariilor pro şi contra eutanasierii sale. Dincolo de comic, ne vedem puşi faţă în faţă cu dilema dintre sursa noastră umană, pentru că Grivei nu îşi doreşte până la urmă decât un adăpost şi afecţiune, şi simţul civic sau îndârjirea pe care o arătăm faţă de maidanezii fără judecată, fiind contrariaţi şi lăsându-ne pradă stereotipiilor ştirilor pe care le vedem la TV sau modului în care aceste fiinţe ne sunt prezentate de către ceilalţi din jurul nostru. Pe de altă parte, se pune problema: cei care doresc să eutanasieze câinii şi să poarte acest război până la capăt oare nu sunt ei mai fiare decât fiarele, oare nu au pete mai negre în trecutul lor decât coloratura blănii maidanezilor? Iar cei care susţin că iubesc animalele se limitează doar la a se bate cu pumnii în piept şi la o iubire vocală sau chiar fac demersuri în acest sens, cum ar fi adopţiile câinilor vagabonzi?”

Andreea Cristina Mihalache, Star Gossip Magazine